Här får du hjälp att välja vilken flytväst som passar just dig.

baltic-logo

VILKEN MODELL SKA DU HA?

En bra flytväst som håller en person över 25 kg flytande med god marginal, men ändå kräver simkunnighet eftersom den inte vänder personen till ryggläge, har säkerhetsklassningen 50 Newton. I den här kategorin ingår allroundflytvästar, flytvästar för vattensport, funktionsflytvästar och flytkläder – alltså vad de flesta väljer och behöver. Med en perfekt balans mellan funktion, rörelsefrihet och flytförmåga. Läs mer om vad de kan under respektive rubrik.

Behöver du mer flythjälp för att du inte kan simma ska du titta på våra räddningsvästar (100 Newton), som finns för barn från 3kg upp till vuxna på över 100kg. Vill du ha både rörelsefrihet, extra flytkraft och hjälp att vändas till ryggläge kan du titta på våra uppblåsbara räddningsvästar (150 Newton). Vi vill även nämna att vi är extra stolta över vårt speciella sortiment räddningsvästar för barn.

NEWTONKLASSNING AV FLYTVÄSTAR OCH FLYTKLÄDER

  • 50 Newton / EN 393 / EN ISO 12402-5
    Flytvästar och flytkläder som håller en person flytande med god marginal men kräver simkunnighet eftersom de inte hjälper användaren till ryggläge. För simkunnig person från 25 kg och uppåt.
  • 100 Newton / EN 395 / EN ISO 12402-4
    Räddningsvästar i 100N-klassen har flytkraften koncentrerad framtill och har stor krage. Västen hjälper en person till ryggläge. 100N-flytvästar är lämpliga för både simkunniga och icke simkunniga personer.
  • 150 Newton / EN 396 / EN ISO 12402-3
    Uppblåsbara räddningsvästar som när de är uppblåsta har god vändningsförmåga. Finns med automatisk eller manuell gasuppblåsning. Uppblåsbara räddningsvästar erbjuder i ouppblåst form inte någon bärförmåga. För personer från 40 kg.

VILKEN STORLEK SKA DU HA?

En flytväst ska passa! Den ska sitta stadigt, men bekvämt, och inte glida omkring på kroppen Detta är faktiskt viktigare än att det står exakt rätt vikt på etiketten. Och barnen ska aldrig ha flytvästar ”att växa i”.